Gestaltinstitut
  for personlig kompetenceudvikling og ledelse om os  |  etiske regler  |  artikler  |  foredrag  |  kontakt  
Masterclass i gestaltterapi med Erik B. Smith Kursus i personlig lederudvikling med Erik B. Smith Foredrag med Erik B. Smith Coaching med Erik B. Smith Gestaltterapi med Erik B. Smith Supervision med Erik B. Smith Lederkursus
 

I coaching er det arbejdslivet der er i centrum:
Konflikthåndtering, personaleledelse, personaleudvikling og personalesamtaler. Handlingsstrategier. Ledelsesværdier. Jobskifte. Karriereplanlægning.

Hvordan skaber jeg en ”vind-vind” situation? Hvordan er virksomhedens idégrundlag og målsætning i forhold til det jeg selv står for? Hvordan udvikler jeg mine personlige kompetencer som leder, fremmer motivationen hos mig selv og mine medarbejdere, begejstre, skaber tillid og bringer glæde ind i arbejdslivet? Hvordan undgår jeg stress og hvordan undgår jeg blive udbrændt? Hvor er min styrke og hvad er mine svagheder? Hvordan overvinder jeg mine vanskeligheder? Hvordan udvikler jeg mine ressourcer?

Coaching er ikke terapi og det afhænger helt af aftalen, hvor tæt den personlige del af arbejdet skal være. De fleste ønsker at blive støttet i arbejdssituationer og i arbejdsrelaterede problemer, men kommer coaching ind på et særlig vanskeligt forhold f. eks. til en bestemt kollega eller medarbejder, kan det være hensigtsmæssigt at undersøge nærmere, hvad det er hos den pågældende selv, der gør det er svært. Det er de færreste, der lærer noget om sig selv, ved bare at fordømme det de andre gør eller ikke gør.I coaching kommer klienten med sin egen faglighed. Han/hun har måske en lang teoretisk uddannelse og kender sin virksomhed ud og ind. Det er en kendsgerning, der skal respekteres. Coaching er en dialog, hvor jeg stiller min viden og erfaring til rådighed. Hvor jeg bruger min faglige nysgerrighed til at skabe en klarhed, der afdækket problemet, så der findes en løsning – bedst af klienten selv og næstbedst i fællesskab og endelig måske ved at jeg giver et godt råd eller fortæller lidt om de bagvedliggende teorier. Coaching har fokus på kontakt, dialog, opmærksomhed og ansvarlighed. Samspillet med andre er afgørende.

Lifecoaching
er et nyt ord, der dækker en form for vejledning i alle livets forhold. Arbejdslivet, privatlivet, fritidslivet og hvad man eller kunne tænke sig. Der er ingen grænser for, hvor klienten kan bevæge sig hen, og der er ingen grænser for, hvor dybt man som coach må gå ned i de personlige forhold. Den type coach skal altid mindst have en psykoterapeutisk uddannelse af 4 års varighed, være erfaren på ”livet”, være respektfuld og opmærksom.

Lifecoaching adskiller sig fra almindelig terapi ved at terapeuten/coachen i langt højere grad er aktiv med at komme med egne meninger og forslag til handlemåder for klienten. Coachen skal kende sig selv rigtig godt, have stor erfaring som terapeut og med en veludviklet indfølingsevne. Coachens råd er altid vejledende.

Kontakt via e-mail: erikfynsmith@hotmail.com

 
 
Lederkursus